Preloader images
Preloader icon

Teambuildingul de sfârșit de an, în cele mai multe cazuri cumulat cu petrecerea de Crăciun, este un moment așteptat de toți cei care lucrează într-un colectiv, un moment de încununare a muncii din ultimul trimestru dar și socializarea care la birou nu este posibilă, de cele mai multe ori.

Atunci când te pregătești să organizezi un astfel de teambuilding, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante, pentru ca evenimentul firmei tale să fie unul reușit.

Alege cu grijă zona

Dacă sediul firmei tale este din Cluj, iar angajații tăi sunt clar din zona aferentă, încearcă să găsești o locație care să fie pe cât posibil într-un areal de 200-250 de kilometri de „casă”, pentru a nu petrece un sfert din tot sejurul de teambuilding pe drum spre locație și retur. Bucovina are locații și peisaje superbe, dar nu cred că ți-ai dori să petreci aproximativ 6 ore în mașină pentru a ajunge acolo, ca mai apoi prima seară să o dedici odihnei în loc să o petreci cu colegii sau angajații tăi.

Totuși, trebuie să ții cont că ai în jurul tău oameni care, cu alte ocazii, au mai făcut ieșiri la diferite locații din zonă, poate cu prietenii, poate cu familia. Nu ar fi tocmai ceva deosebit pentru ei să ajungă într-o locație unde au mai fost de 3-4 ani în ultimul an.

Astfel, dacă ești din Cluj, caută o locație frumoasă în Bihor, Satu Mare, Alba, dacă ești din Maramureș îndreptă-te spre Cluj, Bistrița…iar exemplele pot continua.

Interacțiune dar și intimitate pentru colegii tăi

Dat fiind faptul că este un teambuilding, principalul scop al acestuia este de a apropia colegii între ei, de a-i face să treacă dincolo de barierele colegiale, astfel încât să se formeze o familie. Pentru acest lucru e nevoie să se ia masa împreună, cu toții in aceeasi incapere, nu în camere diferite, să existe activități comune, spații comune de relaxare sau distracție.

Ar fi de prost gust să găsești o locație unde spațiu de luat masa este împărțit în 2 sau trei încăperi, căci astfel, la mese se vor așeza tot pe grupuri, așa cum sunt obișnuiți de la muncă și cum se cunosc mai bine, dat fiind spiritul uman de conservare.

Dar cu toate acestea, ține cont că această socializare trebuie să se limiteze la zonele comune, căci în camere ar fi bine totuși să aibă intimitate, deci să nu ajungeți într-o locație unde găsești camere cu 4-5 paturi duble și o singură baie. În acel moment intimitatea dispare și totul se transformă într-un disconfort pentru toată lumea.

Ocupă o locație integral, nu te amesteca cu alți turiști

Când alegi locația pentru teambuilding și implicit pentru Christmas Party, ai grijă să fie o locație pe care o puteți inchiria integral, să se potrivească numărului vostru de persoane.

Nu cred că ți-ai dori ca la masă de exemplu, cineva să se uite cu dispreț la voi că aveți glume interne și râdeți zgomotos.

Nici nu ți-ai dori ca petrecerea ta de Crăciun să se finalizeze la ora 10, pentru că alte persoane cazare în aceeași clădire cu tine își doresc să doarmă.

Recomandarea noastră este să căutați o cabană sau o pensiune mai mică, cu un număr de camere potrivit pentru numărul de persoane din gașca de la muncă, chiar dacă sunteți nevoiți să plătiți o cameră în plus. Și mai important, închiriați o locație pe care o primiți la cheie, pentru a nu avea parte de privirile gazdelor care vă analizează ținuta, gesturile, glumele sau dansul.

O cabană nu o pot închide autoritățile

În contextul actual, să organizezi o petrecere de sfârșit de an la un restaurant reprezintă un risc major ca acea petrecere să nu mai aibă loc deloc, autoritățile putând dispune în orice moment închiderea Horeca, cum deja se și întâmplă în diferite zone din țară.

Când vine vorba despre cabane și locații de inchiriat integral, acestea nu au fost închise nici pe perioada stării de urgență, deci sunt mici șansele care petrecerea ta să nu aibă loc din cauza măsurilor autorităților. Dar cu toate acestea îți recomandăm să respecți măsurile sanitare cerute de autorități.

Recomandările noastre

Am văzut zeci de locații de la începutul activității noastre, astfel că noi considerăm că suntem în măsură să îți facem câteva recomandări:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

Register

terms & conditions