Caută
Devino gazdă
  • Wishlist gol.

Favorite:0 proprietăți

Sign In
/* */

Cum să faci o cerere de cazare ca să primești ce te interesează

Să scrii pe un grup de Facebook că te interesează o cazare, nu pare a fi mare lucru. Dar tocmai pentru că această cerere nu e privită ca „mare lucru” primești ca răspuns zeci de propuneri de locații care chiar nu te interesează.

După ce am răspuns la mii de solicitări de cazare în ultimele luni, fie ele telefonice, mesaje în privat, mesaje în grupuri, mesaje pe whatsapp, am decis să realizăm un formular pe site-ul www.cabanesipensiuni.ro prin care cei interesați de o locație de cazare să transmită o cerere de cazare în mod corect și concis, pentru a primi recomandări strict pentru ce îi interesează.

Dar nu toată lumea închiriază locațiile prin www.cabanesipensiuni.ro, astfel că, din postura de oameni care doresc să aducă un plus în acest domeniu, venim în fața voastră cu câteva recomandări despre cum să formulați o cerere de cazare ca să nu vă plictisiți răsfoind prin răspunsuri.

Vom fi scurți și conciși:

1. Indică cu exactitate ce dorești:

a) Cabana – cu inchiriere integrală și self catering. Aici ar fi bine să menționezi dacă vreți ceva retras pentru o liniște sau acceptați și o locație într-o zonă mai aglomerată de cabane, cum e la Băile Figa din Bistrița de exemplu.

b) Pensiune – cu mic dejun și mese incluse. Și în cazul pensiunilor, puteți să specificați dacă doriți ceva traditional, mai mic și mai retras sau e ok să fiți cazați într-o unitate cu alte 20 -30 de persoane, cu flux continuu de persoane, la fel ca la hotel.

c) Hotel – cu diferite beneficii precum masaj, meniu a la carte

2. Indică perioada dorită:

Spune când dorești să ocupi locația sau camera respectivă. Foarte multe cereri de cazare sunt fără perioadă, ceea ce îi face pe toți proprietarii de locații să îți recomande cabana/pensiunea lor, cu speranța că îi vei alege pe ei.

Dacă nu ești legat de o perioadă anume, de exemplu îți programezi acum concediul pentru luna septembrie, menționează luna sau perioada din lună pentru care îți dorești concediul. În ambele cazuri eviți să primești recomandări cu nemiluita și să discuți cu multe locații care de fapt au ocupată perioada pe care ți-o dorești tu.

3. Indică corect numărul de persoane și de camera dorite

Acest element este unul extrem de important. Dacă lansezi o cerere care cuprinde doar: „Caut o cabana in perioada 1-3 august” vei primi zeci de propuneri, dar dacă voi sunteți doar 4 persoane, nu ai nevoie de cele câteva zeci de recomandări pentru locații de 10-15 persoane. Și invers este valabil.

De asemenea specifică dacă în grup există copii, dacă doriți ca aceștia să aibă patul lor separat sau vor dormi în pat cu voi. Multe locații percep taxe suplimentare pe paturile suplimentare sau chiar sunt altele care nu dețin deloc paturi suplimentare.

Asta și pentru voi, să nu vă treziți acolo, la locație, în camera cu pat de 1,60/1,80 , perfect pentru doi adulți, dar nu și pentru doi adulți și un copil. Nu ai vrea ca unul din voi să doarmă pe jos sau cine știe pe unde.

4. Copiii peste 14 ani calculează-I drept adulți

O problemă des întâlnită, mai ales la pensiuni, care îi enervează la maxim pe proprietari, sunt turiștii care comunică faptul că sunt doi adulți cu un copil, iar când își văd turiștii la locație descoperă că copilul are 15 ani, aproape doi metri și mănâncă mai mult decât părinții. Știm că pentru tine copilul tău e un copil și la 30 de ani, dar totuși când vine vorba de consum, de spațiul ocupat în camera, dar mai ales de costuri, un copil de 15 ani nu diferă cu nimic față de un adult. Ai zice că nu consumă alcool, ai dreptate, dar consumă alte lucruri mai mult decât un adult, cum ar fi sucuri, cocktailuri non alcoolice, deserturi.

5. Spune în ce zonă de țară vrei să mergi

Există zone din țară cu aglomerări mai mari de locații de cazare, cum ar fi Branul, Valea Prahovei, Suceava, Maramureș și alte locații mai sărace în materie de cabane și pensiuni.

Dacă tu ești din Timișoara de exemplu și nu vrei să te deplasezi mai mult de 100 km de acasă pentru a te caza, menționează acest lucru, pentru a nu primi 50 de recomandări, din care 48 sunt pentru zone ca Bucovina, Valea Prahovei și Maramureș.

6. Alte detalii la care ți neapărat ( animale de companie, mașină de spălat vase…)

Sunt unele persoane care țin morțiș la anumite aspect atunci când merg în concediu: camera spațioase, să aibă zona de relaxare cu canapele și televizor separate de zona de luat masa, să aibă neapărat mașină de spalălat vase, să fie la marginea pădurii sau să beneficieze de ciubăr sau sauna.

Scrie toate dorințele tale în anunț.

Animalele de companie se încadrează la această categorie. Anunță dinainte că dorești o locație care să te accepte cu pisica sau cățelul tău. Din păcate nu toți proprietarii de locații sunt la fel de mari iubitori de animale ca și tine și ar fi păcat să te trezești la locație că nu te lasă să te cazezi din cauza companionului patruped.

EXTRA – Pentru siguranța voastră, solicitați doar recomandări de locații care pot emite factură, ca să aveți o garanție a banilor plătiți

EXEMPLU – cum să lansezi o cerere concretă, pentru a primi recomandările care te interesează

”Caut o cabana de inchiriat integral, retrasă și fără vecini, pentru perioada 26-28 Martie. Suntem un grup de 6 adulți și 3 copii sub 12 ani, prin urmare avem nevoie de o locație cu minim 4 camere. Noi suntem din Oradea și am dori ca unitatea de cazare să fie în județele Bihor sau Cluj. Dorim neapărat ca locația să aibă mașină de spălat vase și să accepte animale de companie.”

Prev Post
Reguli noi privind inchirierea camerelor in scop turistic
Next Post
Când să începi să cauți o cabană, ca să găsești ceva fain? Vezi aici oferta LAST MINUTE pentru weekendul 19-21 martie

Adaugă comentariu

Your email is safe with us.

Închide

Înregistrează proprietate pe platforma noastră

    Prin trimiterea formularului sunt de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica GDPR a site-ului.

    Close

    Your cart

    Devino gazdă